Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Familie uitstappen

Het Nederlandse Zuid-Limburg paalt aan de vakantiewoning. Nederlanders spreken er van “Ons eigen stukje buitenland”, daar het niet te vergelijken is met de rest van Nederland. Het landschap is glooiend en het toneel van de Amstel Gold Race. Geoefende fietsers kunnen hun hart ophalen van de vaak nijdige klimmen. Maar ook de occasionele fietser kan via een elektrische fiets of scooter genieten van de vele prachtige vergezichten. 

Heb je interesse in het huren van een fiets of scooter? Reserveer op voorhand bij het Tweewiel-Centrum Hub Nix & Zn in Mechelen (Zuid-Limburg).

Het Drielandenpunt België, Nederland en Duitsland is tevens het hoogste punt van Nederland en ligt op 10 minuten rijden of 1 uur wandelen van Huisje 182. De Boudewijntoren (50 meter hoog) vormt een imposante verschijning. Een glazen lift brengt je in enkele seconden naar de panoramaruimte waar je een adembenemend uitzicht wacht. 

De bossen beschikken over een uitgebreid netwerk aan wandelpaden. Er is ook een labyrint waarbij je via allerlei paden, omgeven door hoge hagen, kan dolen naar het midden waar een uitkijktoren staat. Onderweg passeer je enkele bruggen en meerdere waterhindernissen om gemiddeld na 30 tot 45 minuten de uitkijktoren te vinden. 

In brasserie "De Bokkenrijder" hebt u een schitterend zicht op Aken. Verder vind je in de omgeving ook nog vele andere familie-activiteiten.

De Forelkwekerij in St-Pieters-Voeren: de Visvijvers zitten er vol zalmforellen. Maar ook rivierforel, steur en paling worden er gekweekt in het heldere bronwater dat in het kasteelpark met een debiet van 4000 liter per minuut uit de bron stroomt.

Safaripark Monde Sauvage te Aywaille: je doorkruist er met de wagen het Afrikaanse safarigebied en kan er tal van diersoorten observeren die in de halve vrije natuur leven, zoals olifanten, nijlpaarden, neushoorns, dromedarissen, buffels en giraffen. Je wandelt ook in een Noord-Amerikaans bos waar een roedel witte wolven leeft en niet te vergeten het apeneiland. Ook de shows met de papegaaien, de zeeleeuwen en vooral de roofvogels zullen jong en oud verrassen. Deze uitstap kan je combineren met de grotten van Remouchamps.

De Watervallen van Coo kennen we allemaal van onze schoolreizen, maar vandaag kan je dit combineren met het pretpark Plopsa Coo.

Outdoor karting Vaals: De baan is 614 meter lang en bevindt zich in een schilderachtige omgeving. Snelle bochten afgewisseld met een haarspeldbocht en een natuurlijk hoogteverschil zorgen voor een maximum aan spanning en spektakel.

SnowWorld Landgraaf is 's werelds grootste indoor wintersportresort. Vijf pistes met kraakverse sneeuw, sfeervolle aprés-ski bars, restaurants en een ski- en snowboardschool zorgen voor een prachtige wintersportbeleving.

Zwemparadijs Mosaqua Gulpen biedt buiten- en binnenzwembaden, glijbanen, peuterbaden, horecagelegenheid en voor de actieve bezoeker een voetbal-, basket- en beachvolleybalveld alsook een kinderspeeltuintje.

Wil je eens een wolf in het echt ontmoeten, bezoek dan het wolvencentrum in Bilstain. Dit kan alleen op de opendeurdagen of na telefonische afspraak.

Wil je graag een groot pretpark aandoen, dan kom je in Duitsland in Phantasialand zeker aan je trekken.

In de streek zijn ook enkele heel mooie Amerikaanse begraafplaatsen te vinden die zeker het bezoeken waard zijn. Eentje is te vinden in Henri-Chapelle (B) en een ander langs de weg van Vaals naar Maastricht. 

Of wat dachten jullie van een bezoekje aan Monschou, Valkenburg in Nederland of de racebaan van Spa-Francorchamps?

Ontdek meer van de omgeving

Eten & drinken

Wandelen

Fietsen

Over de Voerstreek

Golf

Shoppen

Wellness