Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Wandelen

Bij het afhalen van de sleutel geven wij je een aantal wandelkaarten mee. Vanuit onze vakantiewoning heb je drie schitterende tavernes die je al na amper 1 uur stappen bereikt.

Midden in het Vijlenerbos vind je "Boscafé "Hijgend Hert". De enige berghut van Nederland, 365 dagen per jaar open. Op de zonnige terrassen heb je een prachtig uitzicht. Bij koud en regenachtig weer brandt binnen de open haard. Je kunt daar in een perfecte ambiance een kop koffie met vlaai, een lekker streekbiertje of een heerlijke maaltijd bestellen.

Vanuit dit boscafé kunnen er 15 wandelingen gemaakt worden, waarbij het café het begin- en eindpunt is. Vier wandelingen bestaan uit zogenaamde paaltjesroutes, deze kunnen uitgeprint worden via hun website.

Aan de rand van het Vijlenerbos vind je brasserie "Lodge". Wie er binnen stapt, ervaart meteen de rust van de natuur. Lodge biedt een spectaculair uitzicht over de glooiende heuvels van het Zuid-Limburgse grensgebied. Je krijgt er verrukkelijk eten voor een vriendelijke prijs en een hartelijke bediening in een ongedwongen sfeer. Je bent er zeven dagen per week van harte welkom voor een kopje koffie, een borrel of een heerlijke maaltijd.

Bijna op de top van de Camerigerberg, rustig achteroverleunend tegen de bosrand van het Vijlenerbos, ligt restaurant "Buitenlust", het plekje met het meest unieke uitzicht van heel Nederland. Je ziet er een stukje België met het treinen-rangeerterrein van Montzen, helemaal in de verte het begin van de Ardennen met de Baraque Michel, en het kerkje van het dorp Sippenaeken. 

Met recht spreekt men hier van een 5-sterren heuvellandschap. Maar het is hier niet alleen genieten van het overweldigende uitzicht. Je vindt er ook eerlijke gerechten, klaargemaakt met heerlijke verse producten veelal uit eigen streek. Ook hier zijn ze 7 op 7 open.

In Teuven vertrekken verschillende mooie wandelingen doorheen de Voerstreek, met als beloning een drankje in café "Modern", een oud schoolgebouw met een authentiek orgel, of in herberg "Moeder de Gans". Café Modern werd door "Vlaanderen Vakantieland" verkozen tot "strafste café" van Vlaanderen. Ook Moeder de Gans behoorde tot een van de vijf genomineerde. Hier kan je typische streekgerechten proeven.

 

 

Slenaken, " Het groenste dorp van Limburg", werd uitgeroepen tot 5-sterren landschap en wandelgebied. Het heeft als bijnaam "Klein Zwitserland". Een van de mooiste wandelingen die je er kan maken is de "Slenaken Gulp Vallei wandeling". Deze bewegwijzerde wandeling kan je downloaden, samen met nog veel andere informatie.

Ook vanuit Epen vertrekken er mooie wandelroutes vanop de parking achter de kerk.

De Hoge Venen zijn ongetwijfeld een van de meest ongerepte stukjes natuur van de Ardennen en de Eifel. Het is een schitterend wandelgebied met veel gemarkeerde wandelpaden. Ook bedekt met sneeuw is het een mooie plaats om te wandelen.
 

 

Ontdek meer van de omgeving

Eten & drinken

Fietsen

Over de Voerstreek

Golf

Shoppen

Wellness

Familie uitstappen